La menstruació dins l’institut

La menstruació és un fet que afecta a moltes persones, tant joves com adultes. Per aquest motiu, el Govern ha anunciat la rebaixa de l’IVA d’un 10 % a un 4 %, a partir de gener, de productes com els anticonceptius, tampons, compreses i copes menstruals. El cas és que els preus són molt variables. Consegüentment aquesta deducció es veurà especialment reflectida en els més barats, mentre que en els més cars amb prou feines hi hauria diferències.

L’institut ha volgut unir-se a aquesta nova realitat i donar pas a un nou lavabo amb condicions especials per mantenir una bona higiene femenina. Es troba davant de la cantina i serà d’ús exclusiu per a la neteja íntima i no ordinari. A diferència dels altres, hi podem trobar un espai més ampli i una pica al seu interior que ens oferiran una major tranquil·litat, seguretat i sobretot intimitat. Segons el Diari de l’Educació, tres de cada cinc alumnes se senten incòmodes quan tenen la regla. La idea és que puguin sentir que tenen un espai més íntem.

L’equip d’Informàtica Audiovisual de 4t d’ESO creiem que la iniciativa afavoreix l’ús de la copa menstrual. El producte íntim evita l’augment de residus contaminants i infeccions que poden afectar greument la nostra salut. 

Aquesta és una bona manera de fomentar la normalització d’aquest tabú del qual tan poc es parla. Us animem a aprofitar aquesta oportunitat i a fer-ne un bon ús!

Informàtica Audiovisual de 4t d’ESO

Notícia al Diari de Tarragona

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Per començar