Ens visita una exalumna

El passat 20 de novembre ens va visitar l’exalumna de l’institut, Mar Miret. Ella és una noia que fa 8 anys estava cursant 1r de Batxillerat artístic al centre, i vam tenir la sort que pogués venir a explicar-nos la seva carrera, la seva vida més enllà d’estudiar al Martí Franquès i com està enfocant la seva vida professional.

Ens va parlar del que va estudiar ella en acabar l’institut. Va anar a l’escola de cinema ESCAC i allà es va especialitzar en direcció artística de pel·lícules o projectes audiovisuals en general. Amb això, vam poder entendre que després d’estudiar una carrera se’t poden obrir moltes portes i a més, en el cas de la Mar, va poder treballar per a diferents pel·lícules i curtmetratges que són bastant coneguts.

El que va donar més pes a la xerrada va ser quan va parlar dels projectes en els quals ha estat treballant des que es va graduar a la Universitat. Va donar a entendre que gravar pel·lícules és molt dur, perquè inverteixes moltes més hores que una jornada habitual; però a la vegada fas un equip molt interessant, t’ho passes bé i et paguen bastant bé. Dit això, ens va explicar que la seva decisió actual és fer una pel·lícula a l’any i actualment treballa de diferents coses a París, com: ensenyar dibuix a nens, dissenyar cartells o joies. Feines que permeten que tingui més temps per a ella i que també li agraden i guanya prou sou.

A part d’això ens va fer un joc per a poder explicar la importància de la feina del departament d’art en el món del cinema. Cada personatge té una pròpia caracterització, ho va fer utilitzant les fundes dels nostres mòbils i extraient-ne de cadascuna les característiques que podien formar part del propietari/ària del mòbil. D’aquesta manera va poder explicar-nos d’una manera més quotidiana i que podem observar al dia a dia la importància de l’art en un objecte tan normalitzat en el qual no ens solem fixar ni donar-li importància.

Ens va fer moltíssima il·lusió que pogués venir una persona que ho ha viscut de primera mà a explicar-nos tot aquest món i el que pots estudiar si et vols dedicar al cinema. També, ens va agradar molt com va explicar i enfocar la xerrada. Ens va semblar molt interessant el missatge que creiem que ens va voler transmetre: en el món professional del cinema no saps mai què estaràs fent al cap d’un temps, ja que són projectes efímers i aquesta idea que tenia ella d’anar canviant molt de feina. 

Ens va transmetre una sensació de tranquil·litat i de poder anar fluint i vivint sense haver de preocupar-te per si et pagaran gaire o si al cap d’un temps ja no tindràs feina.

Finalment, i el més important que podem extreure’n, és que ens va fer veure que en la indústria de l’art sí que tens més d’una sortida i que és un món molt extens i ple de més possibilitats de les que ens imaginem.

Edna Far i Júlia Orellana, 1r de Batxillerat

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Per començar